top of page

ניהול חדשנות

RentedMinds מסייעת לארגונים לייצר מנועי צמיחה חדשים, לשפר תהליכים ומוצרים קיימים וליצור יתרון תחרותי על ידי הפיכת חדשנות לערך מרכזי בפעילותם ויכולת ארגונית זמינה לאורך זמן.
חדשנות מתמדת אפשרית כאשר נוצרת מערכת בה מנהיגות, תהליכים, תשתיות ותפיסות עולם מייצרים תרבות המעודדת ומתגמלת עובדים מכל שכבות הארגון. יצירת תרבות שכזו היא כמעט תמיד מסע הנשען על מחוייבות ארוכת טווח, אך ניתן לראות תוצאות כמעט מיידיות על ידי פעולות ממוקדות.     

צוותי סוכני שינוי

 

בגישה זו נבחרים אנשים מרחבי הארגון בעלי הטיה לחדשנות ויצירתיות. הקבוצה עוברת הדרכות יסודיות בנושאי חדשנות ויצירתיות על מנת להפוך אותם למומחים ארגוניים (Black Belts). המשתתפים חוזרים לקבוצות העבודה שלהם ומשמשים כסוכני שינוי בעידוד התנהגויות המייצרות חדשנות. כמו כן הם משמשים כמנחי סיעורי מוחות עבור קבוצות אחרות בארגון כאשר נדרש.  

שינוי אקלים ארגוני

 

אנו מסייעים לארגון לקדם את החדשנות על ידי יצירת סביבה המעודדת הופעה ספונטאנית של התנהגות יצירתית. הגישה מתבססת על הדרכות למנהלים ליצירת אקלים מעודד יצירתיות - כלים לסיעור מוחות, הטיות אישיות בתהליך החדשנות, הנעה לפעולה על ידי שימוש נכון בשפה, אסטרטגיה, שיטות הוקרה, שנוי הסביבה הפיזית, מודל אישי ועוד.

גישת השינוי הארגוני הולכת יד-ביד עם הגישה הסדנאית: מומלץ כי אם אנשים עוברים הדרכות לחשיבה יצירתית, הסביבה תתמוך ותעודד ביטוי להתנהגויות כאלו.  

צוותי חדשנות

 

בגישה זו מזוהה קבוצת עובדים בעלת גיוון סגנונות חשיבה ורקע, האחראית להבאת החדשנות. הקבוצה עוברת הדרכות בנושאי חשיבה יצירתית שיטתית, חשיבה עיצובית, סיעורי מוחות אפקטיבים, וכלים לניהול המתח היצירתי בקבוצה. קבוצה זו של ״נבחרים״ עובדת במקרים רבים על פרוייקט בעל יעד חדשנות, או משמשת כקבוצת משאב לסיעור מוחות עבור צורך שעולה.

קרן השקעות פנימית

 

גישת קרן ההשקעות הפנימית מתבססת על יצירת אקלים של חדשנות בארגון יחד עם פעפוע אורגני של יוזמות חדשנות על ידי העובדים. הארגון מעמיד משאבי חדשנות (זמן, כסף, מנטורים וכד׳) לרשות העובדים, היכולים לצרוך בתהליך מתכנס (ככל שהעובד מספק הוכחות מדוייקות יותר לפוטנציאל, כך הרעיון שלו מקבל משאבים רבים יותר). במצב זה היוזמה לחדשנות - הן זיהוי הצורך והן קידום הפיתרון,  מגיעה מהעובד. גישה זו כוללת בדרך כלל תהליך kickoff ליצירת מודעות, והדרכות על כלי חדשנות המתאימים לארגון, על מנת לסייע לעובדים בתהליך ולתת להם ערך מוסף. 

קהילות חדשנות ארגונית

 

היכולת המנטאלית הלא מנוצלת של עובדים, היא אולי המשאב היקר והבלתי מנוצל ביותר שלחברות יש. קהילות חדשנות פנימיות מאפשרות קצירה של הידע הקולקטיבי בארגון לטובת השגת יעדי החברה על ידי פתיחת ערוץ ישיר בין כלל עובדי החברה סביב אתגרים מוגדרים.

הקהילה משמשת כשלד של הטמעת תרבות ארגונית של חדשנות, וכאמצעי לפעפוע תרבות של חדשנות לכלל הארגון.

סיעורי מוחות והאקאתונים

 

בסופו של יום משאב החדשנות היקר ביותר הוא זמנו של העובד. גישה זו מרכזת את משאבי החדשנות בזמן קצר - סדנה בת יום לקבוצת עובדים מצומצמת, או 24 שעות לקבוצות מרחבי הארגון תוך מאמץ מרוכז לייצור אבי טיפוס ופתרונות יצירתיים לבעיות או יעדי חדשנות. בסיומו של ההאקאטון מספר רעיונות נבחרים מקבלים מימון לטובת מימוש.

 

גישות ניהול חדשנות

הגישה שלנו

חדשנות כמו שיווק, מכירות, אסטרטגיה ויכולות עיסקיות נוספות, היא יכולת ארגונית הדורשת תשתיות, תהליכים, שפה ארגונית משותפת וכלים על מנת להפוך למשהו ממשי ומתמיד. כאשר הארגון מחוייב למסע, ניתן ללמוד, להטמיע ולהעצים יכולות של חדשנות לאורך זמן, עד שהיא נעשית חלק מהדי.אנ.אי הארגוני.

RentedMinds עובדת עם לקוחותיה על מנת להתאים תוכניות חדשנות תפורות לפי מידה בהתאם לדרגת הבשלות, התרבות הארגונית והיעדים של התוכנית. אנו מתמקדים ברובדים השונים של חדשנות, מאסטרטגית העל ויעדי החדשנות של הארגון, ועד מדדי ההצלחה, היכולות וההתנהגות של מחלקות.​

מודעות 

אנו עובדים עם צוות ההובלה על מנת למפות את המצב הקיים בכל הנוגע לתהליכים, תפיסות עולם ויכולות; לזהות את היעדים ולפתח תוכנית פעולה.

הצלחות קטנות ופעפוע

אנו מתבססים על הצלחות ו Low-Hanging Fruit לטובת הרחבת סט הכלים והתהליכים, על מנת לגעת בנפח הולך וגדל של עובדים מרחבי הארגון. ברגע מסוים נוצרת מסה קריטית של אנרגיה ואמונה בתהליך הנדרשים לייצר שינוי ארגוני אמיתי ומתמיד.

בניית שלד

הקמה של תהליך בסדר גודל קטן משמש כאב טיפוס ארגוני לזיהוי התמהיל הנכון של כלים וגישות עבוד הארגון. העוסקים בחדשנות והכלים שנבנים סביבה, מייצרים באז ארגוני, אמונה ביכולת ואנרגיה ליישום לאורך הארגון כולו.

שימוש כזרז

אנו פועלים כל הזמן כזרז על ידי הטמעה של כלים וגישות מחשבה חדשות במוקדי האימוץ, ואז פעפעוע של הכלים שנמצאו מתאימים ביותר לכלל הארגון.

ארכיטקטורה

יצירת ארכיטקטורת חדשנות - כלים, גישות, תמריצים, תקשורת, סביבת עבודה וכלי ניהול, על מנת להפוך את ההתנהגות הארגונית החדשה לברת קיימא. 

למידה

אנו יוצרים תשתית ללימוד ארגוני מתמיד, על מנת לוודא שהיכולת הארגונית החדשה ממשיכה להתאים עצמה לאופיו המשתנה של הארגון וסביבתו העסיקית.

bottom of page